Resor till Acheloj

Acheloj ligger vid Bulgariens Svartahavskust omkring 26 kilometer norr om den viktiga hamnstaden Burgas. Längre upp längs kusten från Acheloj räknat hittar du populära resmål som Nessebar, Sunny Beach och Sveti Vlas. I jämförelse med dessa orter har Acheloj (stavas också Acheloy) ännu inte upplevt samma intresse från semesterresenärerna. Kanske beror detta på att själva staden med ett par tusen invånare ligger lite tillbakadragen från havet.

De senaste åren har emellertid Acheloj brett ut sig längre ner mot vattnet där man har byggt flera resorts och lägenhetskomplex. Till skillnad från de mer kända badorterna längre upp längs kusten så kan du här nere i Acheloj fortfarande njuta av en mer avslappnad atmosfär. Acheloj är därför ett bra val om du söker en billig resa med sol och bad för hela familjen.

Stränder

Nere vid havet omkring 500 meter från Acheloj hittar du en familjevänlig strand skyddad av vågbrytare så att både barn och vuxna kan bada tryggt. Förflyttar du dig mot fyren lite längre upp längs kusten så finns även där en lång men lite smalare sandstrand nedanför en slänt. Blåsiga dagar når vattnet ibland ända upp över sanden fram till slänten. Normalt är det dock inte svårt att hitta sig en plats att breda ut sin handduk och slå sig ner på sanden för att njuta av solen och det härliga vattnet. Denna smala strand är härligt ostörd men har därför heller inte så många faciliteter.

Söker du inte enbart så mycket lugn och ro som det bara går utan vill även ha möjligheten till lite sysselsättning under dagens lopp? Då är det inte särskilt långt till mer livliga stränder i området där det erbjuds olika typer av vattensportsfaciliteter för hela familjen. Det går regelbundet minibussar längs kusten och du kan även stoppa en taxi om du på din resa till Acheloj vill utforska de närliggande stränderna.

Vill du utforska området helt i ditt eget tempo så kan du välja att hyra en cykel eller en bil.

Restauranger och shopping

Det finns några enstaka matställen i Acheloj och även ett par kiosker med strandutrustning och liknande saker. Staden består emellertid mest av bostadsområden och har inget egentligt affärscentrum. Skulle du känna behov av lite fler valmöjligheter så är det bara knappa 3 kilometer till grannstaden Ravda som har ett brett urval av restauranger och inköpsmöjligheter.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Acheloj