Sök resa
Upplev det Gröna Spanien

Upplev det Gröna Spanien

För många svenskar är Spanien kopplat till sol och bad, antingen längs kusten i sydväst, i ögruppen Kanarieöarna eller på någon av öarna i Medelhavet. Men Spanien är så mycket mer än så, fullt av vackra landskap, gammal arkitektur, vinodlingar och vandringsleder genom vacker natur. Många glömmer också bort några av de andra distrikten som finns i landet, som Asturien vid Biscayabukten i norr, Galicien längst i nordväst, samt inte minst Baskien i nordost, med sin egen speciella kultur och historia.

Läs mer om det gröna Spanien i e-magasinet Upptäck Spanien där du även kan tävla om en resa för två personer till de gröna regionerna i norra Spanien. I priset ingår flygresa för två personer, fyra nätter på fyrstjärnigt hotell samt hyrbil.

Baskien

Baskien ligger i den innersta delen av Biskayabukten i nordöstra Spanien och har sin egna historia, kultur och språk. De största städerna är Bilbao, San Sebastián och Baracaldo. I Baskien finns det mycket att upptäcka, inte minst en vacker landsbygd. Missa inte heller att besöka en traditionell pintxosbar. Pintxos är små godbitar som man gärna intar med en kall öl eller ett glas cava.

Kantabrien

Kantabrien ligger i norra Spanien med huvudstad Santander. I Kantabrien finns en vacker natur att upptäcka. Missa inte ett besök i Cabárceno i Pisueñadalen. I nationalparken i Cabárceno fokuserar man på utrotningshotade växter och bidrar även med utbildning i miljö- och naturfrågor. I Kantabrien bör man även besöka några av de vackra palatsen som Palacio de la Magdalena i Santander och Palacio de Sobrellano i Comillas.

Asturien

Asturien ligger granne med Kantabrien. Huvudorten är Oviedo och den största staden är hamnstaden Gijón. I Asturien finns en vacker arkitektur att beskåda, inte minst femtio olika landsbygdshotell byggda i olika stilar, som små palats i art nouveau-stil och restaurerade byggnader från 1700-talet. I regionen finns även en vacker arkitektur som skapades under den asturiska monarkin under den tidiga medeltiden, främst kyrkor och tempel med konstnärliga influenser från det romerska riket.

Galicien

Galicien är den västligaste av Spaniens provinser, belägen rakt norr om Portugal. Galiciens kust kännetecknas av “rías”, långa och djupa vikar som skär in mot landet och skapar spektakulära landskap. Staden Vigo är en bra utgångspunkt för att njuta av städer och byar utmed Ría de Vigo, där man även finner Cíesöarna, del av en stor nationalpark. I Galicien ska man inte heller missa traditionen med terminalbad. Några av de bäst bevarade är sedan romersk tid som Caldas de Partovía i staden O Carballiño.

Ett urval av resor från Stockholm till Spanien

Spanien     nätter     Se mer
Spanien     nätter     Se mer
Spanien     nätter     Se mer

Ett urval av resor från Göteborg till Spanien

Spanien     nätter     Se mer
Spanien     nätter     Se mer
Spanien     nätter     Se mer

Ett urval av resor från Köpenhamn till Spanien

Spanien     nätter     Se mer
Spanien     nätter     Se mer
Spanien     nätter     Se mer