Sök resa
Spaniens bästa stränder

Spaniens bästa stränder

Spanien är en av sommarens mest populära resmål när svenskarna ska på semester och vi semestrar lika gärna på fastlandet som på någon av de många och populära öarna. Här finner du de bästa stränderna som semesterparadiset har att erbjuda enligt besökarna på Tripadvisor.

1) La Concha Beach, San Sebastián

La Concha Beach nämns ofta som en av världens bästa stadsstränder och enligt Tripadvisors besökare är detta den bästa stranden i Spanien. La Concha Beach ligger vackert vid Concha-bukten med grönklädda kullar i varje ände. Stranden sträcker sig över 1350 meter och ligger mitt i staden. Här är det liv och rörelse nästan dygnet runt. Bukten skyddar mot höga vågor och stranden är långgrund och barnvänlig. Du kan hyra solstol och parasoll och det finns ett stort utbud av sportaktiviteter.

2) Playa de Ses Illetes, Formentera

Stränderna på Mallorcas grannö, Formentera, är öns huvudattraktion och enligt Tripadvisors besökare finner vi en av Spaniens allra bästa stränder här. Playa Illetes är vit och långsträckt, med kristallklart badvatten. Under högsäsongen kan det bli ganska trångt här. Många av gästerna kommer på dagsutflykt från Ibiza eller tilhör de rika och berömda som ankrar upp med sina dyra yachter. Det nordligaste delen av stranden är den lugnaste och är en officiell nudiststrand. Det finns restauranger på stranden och det erbjuds olika vattensporter.

3) Playa de Muro, Mallorca

Playa del Muro är en sex kilometer lång strand några kilometer utanför familjefavoriten Alcudia. Sanden är vit, finkornig och långgrund. Det är färre människor här än i Alcudia, men var uppmärksam på att det kan blåsa mer och vågorna kan bli större här. Det finns ett bra utbud av barer och restauranger.

4) Playa de Las Canteras, Las Palmas, Gran Canaria

Stadsstranden i Las Palmas är en klassiker på Gran Canaria och en av Europas mest berömda stadsstränder. Den två kilometer långa stranden består av finkornig gyllenfärgad sand och ligger alldeles vid strandpromenaden och bebyggelsen, vilket gör den extra populär. Det finns solstolar och parasoller att hyra och ett stort utbud av restauranger och barer längs strandpromenaden.

5) Playa de las Catedrales, Ribadeo

Runt 14 mil öster om Gijon i norra Spanien ligger en av landets mest spektakulära stränder. Den stora attraktionen är de mäktiga klippformationerna som bara syns under lågvatten. Det är uppåt 32 meter höga. Stranden är vit och ren, drygt 1300 meter lång, och helt översvämmad vid högvatten. Det finns flera restauranger här och stranden är anpassad för funktionshindrade.

6) Playa de Maspalomas, Gran Canaria

Den breda, gyllene Maspalomas-stranden sträcker sig över sex kilometer från fyrtornet i Maspalomas och hela vägen till Playa del Ingles. Mitt emellan ligger Maspalomas-öknen med sina spektakulära och vackra sanddynor. Var uppmärksam på att både öknen och delar av stranden är populära bland nudister. Alla typer av sport- och vattenaktiviteter finns tillgängliga. Det finns duschar, toaletter och ett stort utbud av barer, restauranger och butiker. Glöm inte att ta på dig flip flops, det kan vara varmt att gå i sanden. Det finns få platser med skugga, så det är en bra idé att ta med ett parasoll.

7) Cala Comte, Ibiza

Cala Comte ligger en kvarts bilresa från San Antonio på sydvästra Ibiza och är känd för sitt kristallklara vatten och vackra solnedgång. Stranden är bara 800 meter lång så det lägger att vara på plats tidigt under högsäsong. Det är långgrunt och fint för barnen men var uppmärksam på att det är väldigt starka strömmar om du simmar långt ut från stranden. Det finns solstolar, parasoll, restauranger, toaletter och duschar.

8) Playa de Bolonia, Tarifa

Tarifa är den liten fiskeby längs Ljuskusten, Costa de la Luz, i södra Spanien. Bolonia ligger några mil norr om Tarifa och nämns ofta som en av Andalusiens bäst bevarade hemligheter. Stranden är mycket populär bland spanska familjer men framstår likaväl som mycket lugn och orörd. Ridning, surfning och bergsklättring är populära aktiviteter i området.

9) Playa de Alcudia, Mallorca

Alcudia har en fantastisk sandstrand som sträcker sig över en mil från Port d’Alcudia i nord till Ca’n Picafort i söder. Det är inte utan anledning som detta är många barnfamiljers förstahandsval – stranden är långgrund, vit och finkornig, vattnet är turkosfärgat och det är sällan höga vågor här. Det är möjligt att hyra solstolar och parasoller och det finns ett stort utbud av sport- och vattenaktiviteter. Det finns också färskvattensduschar, toaletter och matställen.

10) El Cotillo Beach & Lagoon, Fuerteventura

På den nordvästra kusten av Fuerteventura ligger det vackra vita stränder med naturliga laguner som pärlor på band. Stränderna är långgrunda och vattnet är kristallklart. Även om El Cotillo är en turistort är det lätt att hitta en lugn och orörd plats på stranden. Var uppmärksam på att det vid vissa tider kan blåsa mycket här. Det gör också området speciellt attraktivt för surfare. Det finns inga toaletter eller solstolar på El Cotillo Beach, men det finns ett par platser som säljer mat och dryck.

Priser till de bästa stränderna i Spanien

Spanien     nätter     Se mer
Mallorca     nätter     Se mer
Gran Canaria     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer
Fuerteventura     nätter     Se mer

Kilde: Tripadvisor