Sök resa
SOLFAKTOR - MARRAKECH

SOLFAKTOR - MARRAKECH

Marokko ligger i Afrikas nordvästra hörn, tillsammans med fler spännande städer och områden. Du kan flyga till exotiska Marrakech från Stockholm (oftast via Köpenhamn) och bara några timmar från Skandinavien väntar dig ett oväntat och stort äventyr! Marocko är en skön blandning av stränder, öken, berg, basarer, orientalisk kultur och en hel del saker som är värda att se. När du blandar det här med en portion europeiskt inflytande får du ett land som är något av det mest oväntade och kul man kan hitta så nära Sverige. Och vädret? Varmt och massor av sol året runt.

Marocko är verkligen ett fint alternativ för dig som vill uppleva både strand och storstad på samma resa, och speciellt om du vill känna att du får valuta för pengarna. Du kan resa till Marrakech hela året, men det är mest på vintern skandinaverna brukar åka hit, och från oktober och genom hela vintern finns det tre flyg varje vecka att välja mellan. Höstlovet kan med fördel tillbringas här!

Här ser du några prisexempel på vad en resa med flyg och hotell inkluderat kostar till spännande Marrakech med olika slags standard på det hotell du vill bo på. Som du ser är lite lyxigare hotell billigt att välja! Alla priser är baserade på en vecka, men du förstås stanna hur kort eller länge du vill: 4, 10, 13 eller 24 dagar. Sök på de datum som passar dig bäst  och se om det inte finns avgångar som passar.

 

FLYG + LYXIGA HOTELL TILL MARRAKECH

Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer

Läckra hotell, hippa folk och stora upplevelser

Marrakech är utsedd till en av världens vackraste städer i världen, och den osar av tradition men också av modernitet och kultur. Du möter en orientalisk stad med klart exotiska drag, som taget från 1000 och 1 natt. Innanför den röd-rosa stadsmuren blir du mött av en doftande värld av mat, kryddor, tobak och en massa annat som ligger i luften. Plötsligt ser du en ormtjusare eller en magdansös, och du ska inte vara rädd för att inte kunna handla något – de handlande kommer att hitta dig, med erbjudanden på allt du inte visste att du behövde. Allt det här mixas i en skön blandning.

Stan är indelad i två områden: Ville Nouvelle är den moderna stadsdelen med breda och moderna gator, trendiga restauranter och shoppingcenter. Kontrasten är desto större till den äldre del av staden – Medina. Med sina labyrinter av basarer och gränder känns det som att resa ett par hundra år tillbaka i tiden. Torget Djemaa El-Fna är hjärtat i Medina, och på kvällen förvandlas hela platsen till en fest med utomhus restauranter, akrobatiske shower, musik, snabbmatställen och mycket mer.

I Marrakech hittar du något av det bästa och mest spännande av det som hotellvärlden kan erbjuda just nu när det gäller upplevelser och komfort. Och förutom lyxhotell, boutiquehotell och spahotell ligger utanför din hotelldörr massor av cool butiker, restauranter, barer och ett nattliv som är känt för att attrahera folk från hela världen. Den här stan är bara perfekt för dig som vill uppleva något nytt och spännande tillsammans med din familj, partner eller med dina vänner.

Det är relativt billigt att bo bra i Marrekech! Många hotell har faciliteter som stora swimmingpools, spa, arabisk hamam, ångbad och andra fina faciliteter men det du betalar motsvarar ett “vanligt” hotell vid Medelhavet. Ofta kan du få en vecka med flyg och  boende på 4**** hotell från bara 3500:-! Om du helst är aktiv på semestern, nämner vi gärna alla fina möjligheter för att spela golf, gå långa promenader i naturen eller om du hellre transporteras med jeep kan du göra avstickare ut i vildmarken eller ut i öknen.

Här kommer ett semestertips! Titta förbi berömda Nikki Beach. I Marrakech kan du besöka denna superkända Beach Club, som erbjuder en cool men ändå lyxig miljö- som bara ska upplevas. Nikki Beach besöks av kända och okända folk från hela världen som kommer hit för att äta lunch, sola, bada, festa och bara trivas till solen går ner.

När du är i Marrakech ska du också passa på att besöka staden Essaouria, som har en historia som går tusentals år bakåt. Ett besök här är som att vandra genom historien tillbaka till de dagar när Rom bestämde över världen. Och staden har också varit ett hippiecentrum:  Frank Zappa, Jimmy Hendrix och Janis Joplin semestrade här. Genom hela medeltiden var Essaouria dessutom en av världens mest beryktade pirathamnar. Idag är staden – som ofta kallas den vita staden – en semesterdestination med fina stränder och med en fin marknadsplats. Medina, handelsplatsen, är numera att hitta på UNESCOs “World Heritage” liste, och denna del av staden är från 1700-talet.

Matkultur

Köket smakar både av Nordafrika och lite av Frankrike. Här får du både traditionella rätter och internationella restauranter, snabbmat och dyra restauranter med Michelindrömmar och stora vinkällare. Men du får mycket för pengarna! Välj en liten lokal restaurant den ena dagen, och kanske en dyrare den nästa. Oansett vad du väljer, får du valuta för pengarna och stora smaksupplevelser.

Shopping!

Är du loppistypen som gärna diskuterar priset? Så kan du verkligen se hur duktig du är när du går runt i basarerna. Du får mycket för pengarna om du köper smycken, läder, mattor, roliga och rätt cool lampor, konst, skor och keramik. Men du ska pruta – det är en stor del av upplevelsen! Om du är på jakt efter ny mode, finns det också massor av trendy butiker för både damer och herrar, pojkar och flickor.

SAKER DU KAN GÖRA I MARRAKECH

Bo som Aladdin, bo i en Riad. En Riad är ett gammalt hus, med en öppen plats i mitten. Spännande att uppleva.

Besök en av de små städer som ligger uppe i Atlasbergen (Asni, Amizmiz, m.fl).

Shoppa loss i en av de många basarerna. Köp kryddor, skor, kashmir, keramik och design till hemmet. Garanterat IKEA-fritt.

Besök den spännande gravplatsen Saadian Tombs, som är ett minne från Sultan Ahmad al-Mansur från slutet av 1500-talet.

Koutoubia-moskén är ett riktmärke i staden, och på kvällarna blir den fint lyst upp. Elegant!

Majorelle Gardens är en park med fina växter, kaktussar och ett litet museum, Museum of Islamic Art.

Bo vid berömda Nikki Beach Club och njut livet tillsammans med de kända – och med dom som gärna vill vara kända.