Sök resa
Shopping och upplevelser i exotiska Marrakech

Shopping och upplevelser i exotiska Marrakech

För många svenskar är det första mötet med Marocko med fördel en weekendresa till Marrakech. Den färgrika äventyrsstaden ligger vid foten av Atlasbergen och är en fascinerande blandning av gammalt och nytt, exotiskt och modernt.

 

Marrakech var tidigare huvudstad i Marocko och ligger i inlandet, vid foten av Atlasbergen. Här finns breda boulevarder, femstjärniga lyxhotell och läckra butiker – allt du kan förvänta dig av en modern storstad. Innanför stadsmurerna till den charmerande gamla stadsdelen, medinan, ser det emellertid ut som tiden stått stilla. Här finns ett livligt folkliv och säljarna kämpar med att erbjuda allt från mattor till smycken och kryddor.

marokko-shopping-kermaikk

Om du gillar hektiska affärsgator och ett myllrande folkliv är Marrakech definitivt rätt resmål. Samtidigt passar Marrakech också för dig som önskar en avslappnande och lugn semester då det finns ett flertal bra hotell och resorts strax utanför centrum. Det är enkelt att ta sig runt och att åka taxi är både billigt och enkelt, men om du bestämmer dig för att gå till fots kommer du till medinan förr eller senare på ett eller annat sätt. Man kan nästan säga att det är lite att upplevelsen och något som bör prövas.

 

marrakech-djema-fnaa-sunset

Stadens “hjärta”

Det stora torget, Djemaa el Fna, finns med på UNESCOs världsarvslista och är stadens “hjärta” och samlingspunkt. Efter mörkrets inbrott förvandlas torget till en enorm uterestaurang med långbord där du får en exotisk restaurangupplevelse du sent kommer glömma. Oavsett om du väljer att äta eller inte bör du köpa en nypressad apelsinjuice, den kommer utan tvekan vara en av de bästa du druckit. För den bästa upplevelsen bör du beställa bord vid solnedgången på en av takrestaurangerna som omringar torget.

 

marrakech-jardin-majorelle

Le Jardin Majorelle

En av de häftigaste sevärdheterna i Marrakech är Le Jardin Majorelle, lika mycket ett hem som en vacker och blomstrande oas, designad av ingen mindre än Yves Saint Laurent. Den färgstarka trädgården har blivit en Instagram-succé och är ett måste att besöka.

 

Marokko-Scarabeo-Camp

Scarabeo Camp

35 km utanför Marrakech, i stenöknen Agafay, hittar du Scarabeo Camp som är en minnesrik wow-upplevelse för både vuxna och barn. Här kan du rida på kameler och delta i aktiviteter för hela familjen. Har du tid kan du övernatta och sova i privata tält med utsikt över de vackra omgivningarna. Scarabeo Camp är ett härligt alternativ för dig som inte vill resa hela sju timmar för att komma till Sahara-öknen..

 

Nedan ser du våra billigaste resor till Marrakech. Klicka på “se mer” till höger i översikten för att se samtliga resor och avgångar till de utvalda hotellen.

Söker du något speciellt? I menyn till vänster kan du själv söka efter önskat resmål med de kriterier och resedatum som passar dig.

Reslängd 3 dagar

Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer

Reslängd 4 dagar

Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer

Reslängd en vecka

Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer