Sök resa
Semestertips för dig som vill testa något nytt

Semestertips för dig som vill testa något nytt

Vad har de många grekiska öarna, Mallorca och Kroatien tillsammans? Jo, de finns alla med på svenskarnas topplista över sommarens favoritdestinationer. Men om du har lust att uppleva något nytt på en annars välbekant destination får du här några tips.

Puerto de Soller, Mallorca – nära naturen

Mallorca är svenskarnas nummer ett på semestertopplistan. Familjer med barn väljer ofta Alcudia medan par och de yngre resenärerna hellre väljer Palma, Palmanova eller Magaluf på öns sydkust. Mallorcas västkust är dock inte lika välbesökt, så om du inte besökt denna del av Mallorca kan du finna flera smultronställen i denna del. Ca 45 minuter med bil från Palma hittar du den lilla semesterorten Puerto de Soller. Här är det för det mesta ganska lugnt med ett lugnare tempo men det finns fortfarande en rad utmärkta kaféer, barer och restauranger att besöka. Puerto de Soller är också en utmärkt startpunkt för dig som vill uppleva naturen och kanske ta en vandringstur i bergen.

Korčula i Kroatien – en liten pärla

Medan Dubrovnik, Hvar och Split bubblar och kokar från juni till september är stämningen en helt annan med gott om plats mellan solstolarna på den gröna och trevliga ön Korcula. Ön är en av de vackraste i Kroatien och det är enkelt att komma hit med båt från Split eller Dubrovnik – det tar endast några få timmar.

“Huvudstaden” på ön är en trevlig stad med medeltidsatmosfär och man säger att Marco Polo föddes här. Korcula är ett perfekt val för dig som vill ha lugna semesterdagar i vackra omgivningar med små trevliga stränder och ett mycket klart och rent vatten att bada och snorkla i.

Vackra, gröna Korfu

Ja vi svenskar älskar Grekland, men Korfu är fortfarande lite av en hemlighet för många. Men Korfu är faktiskt en grön och riktigt trevlig ö och här finner du såväl shopping och kultur som läckra stränder och utmärkta hotell. Korfu har fått många influenser från Italien då ön var en del av det venetianska riket i mer än 400 år. Själva Korfu stad är också väl värd ett besök med vackra hus och ett flertal riktigt bra restauranger.

Sätt kurs mot stranden, inte långt från Lissabon

Portugals huvudstad är en charmerande och vacker stad med en unik atmosfär. Här finner du trånga mysiga gränder, fantastisk mat från havet som fisk och skaldjur, ofta till mycket överkomliga priser, och gott vin till maten. Det är också trevligt att åka med spårvagn runtom i staden, och på kvällen besöker du kanske en fadobar i den trevliga stadsdelen Alfama. Men nu kommer det bästa: bara 25 kilometer väster om Lissabon ligger badorterna Cascais och Estoril. Du tar bara tåget och vips är du på stranden. Här finns bland annat en trevlig 3 kilometer lång strandpromenad med caféer, restauranger och hålligång. På kvällen tar du enkelt tåget tillbaka till Lissabon med sand mellan tårna och saltvatten i håret.

Här ser du några prisexempel med avresa under sommaren. Alla priser är per vuxen och för en vecka.

Semester för dig som vill testa något nytt.

Puerto de Soller     nätter     Se mer
Puerto de Soller     nätter     Se mer
Korcula     nätter     Se mer
Korcula     nätter     Se mer
Korfu     nätter     Se mer
Korfu     nätter     Se mer
Lissabon     nätter     Se mer
Lissabon     nätter     Se mer