Sök resa
Rom paketresor från Sverige

Rom paketresor från Sverige

Den eviga staden – och den perfekta destinationen för en riktigt trevlig resa, kort eller lång. Här äter du förstås gott, shoppar, känner historiens vingslag och inte minst kommer man nära det lätt kaotiska vardagslivet och trafiken som kännetecknar Rom. Den perfekta staden till att gå på upptäcktsresa i, slå sig ned och ta en liten paus, dricka ljuvlig espresso och dyka ner i de lokala smakerna: salvia, rosmarin, det vita vinet från Frascati, gnocchi och lasagna och…allt det andra goda.

Vad ska man se i Rom?

Du ska uppleva stadens stora klassiska sevärdheter: Colusseum, Palatinerområdet, Fontana di Trevi och Pantheon. Katakomberna och parkerna. Palatsen. Allt det här gör man bäst genom att gå runt i staden, eller använd stans metrosystem. Vi har några fler tips här nedanför, och du kan använda en vecka bara på att se det mest viktiga i Rom. Men du ska också ha tid till att sjunka in i stadens rytm och atmosfär, känna Roms sanna jag gömma sig bakom fasaderna. Makten, politiken, pengarna och kanske till och med passionen.

Alla priser du ser här är för paketresor med olika reslängder. Men du kan alltid få fler nätter! Klicka vidare för att söka efter den resa till Rom som passar dig perfekt.

Till Rom från Stockholm

Rom     nätter     Se mer
Rom     nätter     Se mer
Rom     nätter     Se mer

Till Rom från Göteborg

Rom     nätter     Se mer
Rom     nätter     Se mer
Rom     nätter     Se mer

Mer om Rom

Äta och dricka i Rom

Man säger ju, att den bästa pizzan kommer från Neapel, men man kan också göra pizza i Italiens huvudstad! Det du också ska är att beställa in en snabb espresso direkt uppe vid bardisken (billigare än att sitta vid ett bord) kanske tillsammans med en cornetto (italiensk croissant) eller om det är kallt ute en bistert smakande grappa. En äkta romersk middag är kalvrullar med salvia och gärna pancetta, italiensk bacon tillsammans med en enkel sallad och en flaska vitt från Frascati, gärna avslutat med Una coppa di Gelato. Italiensk glass är med rätta världsberömd.

Kultur och konst

Ojojoj, var ska vi börja? Hela staden är ett enda stort museum. Men titta gärna förbi Museo Borghese med konst från bl.a Rafael, Rubens, Caravaggio, Coreggio och Tizian. Vatikanen borde besökas, men undvik helgerna, långa köer. Besök Musei Capitolini  om du vill se klassiska romerska skulpturer, och Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia är värt ett besök om de folk som har bott i området, också dom som romarna tog kontrollen över. På museet finns en fin avdelning som handlar om etruskerna, som kontrollerade stora delar i Italien för 2500 år sedan.

Shopping i Rom

Mode i Italien kommer inte bara från Milano. Valentino, Bulgari, Fendi, Laura Biagiotti, Gattioni och Brioni kommer alla från Rom, och längs med bl.a Via dei Condotti ligger dessa modehus. I Rom kan du köpa kläder, skor, smycken, möbler, vin, mat, kaffe…

Om du vill läsa mer och se fler bilder, besök vår destinationsguide. Mer om Rom här