Sök resa
La Palma – Kanarieön för dig som vill se mer

La Palma – Kanarieön för dig som vill se mer

När Gran Canaria börjar kännas som hemma och Teneriffa som ditt eget grannskap är det hög tid att söka nya kanariska upplevelser. La Palma är inte större än danska Bornholm men erbjuder höga berg och djupa raviner, vulkaner, lavastränder och kanske världens vackraste stjärnhimmel.

 

Det är inte utan goda skäl som La Palma fått smeknamnet La isla bonita – den vackra ön. Ön är inte större än fyra gånger två mil och den ligger näst ytterst av Kanarieöarna, väster om Teneriffa. La Palma täcks av palmer och vackra växter och här växer stora mängder bananer, vindruvor, papaya och avocado.

Vulkaner och stjärnhimmel

Mitt på ön ligger nationalparken Caldera de Taburiente med en av världens största vulkankratrar med en diameter på hela två kilometer. På en av La Palmas högsta bergstoppar ligger det berömda astronomiska observatoriet, Observatorio de Roque de los Muchachos. Eftersom himlen inte förstörs av andra ljuskällor (användandet av ljus på offentliga platser är reglerat enligt lag) är förhållandena extra bra för att studera stjärnhimlen och det kommer stjärnskådare från hela världen hit för att uppleva just detta.

På La Palma är allt också perfekt upplagt för vackra vandringsturer. Det finns totalt runt 1000 kilometer med vandringsleder och en av dessa går till toppen av La Palmas högsta berg, Roque de los Muchachos, 2426 meter över havet.

Los Cancajos

Badorten Los Cancajos ligger vid en svart lavastrand som är känt för sitt rena badvatten. Nere vid stranden går en strandpromenad med några mysiga barer och tapasrestauranger. En fördel med att semestra i Los Cancajos är att du kan kombinera den lugna landsbygdsatmosfären med en utflykt eller två till huvudstaden Santa Cruz som ligger några få kilometer iväg.

Santa Cruz

Charmerande Santa Cruz de la Palma är huvudstaden på La Palma. Stadsbilden präglas av vackra 1500-talsbyggnader med träbalkonger, mysiga torg och historiska sevärdheter. Detta gör att många anser att Santa Cruz är den vackraste staden på hela Kanarieöarna.

Los Llanos de Aridane

Ligger på västkusten och är La Palmas mest trafikerade stad med runt 20 000 invånare. Staden ligger ett stenkast från kusten och är en av ingångsportarna till nationalparken Calderea de Taburiente.

Puerto Naos

Denna lilla badort på den sydligaste delen av östkusten är en mysig och avslappnad semesterort med La Palmas längsta lavastrand. Längs strandpromenaden finner du ett litet utbud av barer, butiker och restauranger. Detta är för övrigt en perfekt plats för att njuta av de fantastiska solnedgångarna. Om du gillar aktiviteter finns det mycket att göra i området. Guidade turer till fots cykeluthyrning, båtturer, paragliding, dykning och andra vattensporter är bara några av de många aktiviteter som erbjuds.

La Palma     nätter     Se mer
La Palma     nätter     Se mer
La Palma     nätter     Se mer
La Palma     nätter     Se mer
La Palma     nätter     Se mer
La Palma     nätter     Se mer