Sök resa
Krabi - öluffning till paradisstränder

Krabi - öluffning till paradisstränder

Om du flyger till Krabi och väljer Ao Nang som semesterresmål kan du beta av nya paradisstränder nästan varje dag!

När någon pratar om Krabi så menar de ofta den kända turistorten Ao Nang, en halvtimmes bilresa från flygplatsen i Krabi. Kuststaden är själva hjärtat i Krabi-provinsen och även om orten inte är så stor hittar du här allt du behöver av hotell, restauranger, barer och butiker. Det som emellertid är en av Ao Nangs stora fördelar är närheten till några av Thailands bästa stränder. De ligger som pärlor en kort båttur från centrum, och det är absolut någon du bör planerar in om du väljer att boka din semester hit. «Storstaden Phuket» ligger dessutom endast en kort båtresa bort. Båtresan tar ca två timmar.

Prisexempel till Krabi med SOLFAKTOR

Krabi     nätter     Se mer
Krabi     nätter     Se mer
Krabi     nätter     Se mer
Krabi     nätter     Se mer

 

Stadsstranden i Ao Nang hittar du alldeles nedanför huvudgatan. De tär inte speciellt bred och finkornig och det är hektisk trafik med longtailbåtar som fraktar turister till och från de vackra öarna i skärgården utanför. En bit längre västerut ligger Klong Muang. Här är det lugnare, hotellen mer exklusiva och stranden är finkornig och passar bättre för småbarnsfamiljer.

 

Railey Beach

Förutom Phi Phi-öarna så är legendariska Railey Beach det mest kända området i denna delen av Thailand. Railey Beach består egentligen av två stränder, Phra Nang och Railey West. Den förstnämnda är blanda mest fotograferade stränderna i hela Thailand, inte minst tack vare de fina kalkstensklippornasom står upp i det turkosfärgade vattnet. Sistnämnda är en långgrund strand som passar bäst för bad.

Railey är också ett klätterparadis med klippor som sticker rätt upp från det turkosfärgade vattnet. Området har traditionellt varit ett populärt resmål för backpackers och ungdomar från hela världen och har en lugn och avslappnad stämning. rialer har ett bra utbud av restauranger och vi rekommenderar definitiv att spendera en kväll eller två här. Solnedgångarna är magiska.

Till Railay Beach tar du dig enklast med longtailbåt från Ao Nang. Turen tar ca 10 minuter.

Prisexempel till Railay Beach med SOLFAKTOR

Railay Beach     nätter     Se mer
Railay Beach     nätter     Se mer
Railay Beach     nätter     Se mer
Railay Beach     nätter     Se mer

 

Koh Yao Noi og Koh Yao Yai

I Phang Nga-bukten mellan Phuket och Ao Nang finner du dessa paradisöarna. Jämfört med hektiska Phuket och Ao Nang är detta en helt annan värld. Yao Yai är den största men minst utbyggda ön. Huvudvägen sträcker sig från öst till väst, omsluten av djungel och skog, kantat av vita och orörda ständer, kokosnötspalmer och gummiplantager. Ön passar bäst för par och familjer som önskar en lugn semester i lyxiga omgivningar. Yao Noi är långt mer utbyggt, med ett större utbud av hotell och restauranger.

Till Koh Yao Noi och Yai tar du dig med färja (ca en timme) eller speedbåt (ca 30 minuter) från Ao Nang.

Phi Phi-öarna

Phi Phi håller fanan som en av Thailands mest kända semesteröar, och det är inte helt utan anledning. Här är stränderna extra vita, dykmöjligheterna är utmärkta och badvattnet är extra klart och turkost. Phi Phi lockar festglada ungdomar från hela världen och bäst partystämning är det i området runt Tonsai Bay. Barnfamiljer och andra som önskar en lugn och stilla semester finner också utvalda hotell på andra platser på ön.

På obebodda Phi Phi Leh hittar du Maya Beach, stranden som blev världskänd efter filmen The Beach med Leonardo Di Caprio i huvudrollen. Hit kommer du bara med båt och ofta står turisterna i kö i väntan på att komma i land. Ett bra tips är att hellre gå i land på någon av de minst lika vackra grannstränderna.

Phi Phi Don har hotell och aktiviteter anpassade för allt från backpackers till vuxna med välfyllda plånböcker. Missa inte en tur till Monkey Beach för att hälsa på apkatterna. Kom ihåg att ta med bananer!

Färjan från Krabi till Phi Phi tar ca 90 minuter. Med speedbåt kommer du hit på halva tiden.

Prisexempel till Phi Phi-öarna med SOLFAKTOR

Phi Phi     nätter     Se mer
Phi Phi     nätter     Se mer
Phi Phi     nätter     Se mer
Phi Phi     nätter     Se mer

 

Koh Lanta

Koh Lanta är familjeön framför de flesta. Med sitt lugna tempo, vackra och långsträckta stränder och bra hotellutbud är Koh Lanta en av de mest familjevänliga semesteröarna i Thailand. Saladan i norr är öns huvudstad och här finner du bra restauranger och allt du behöver av butiker, apotek, banker och andra faciliteter. De mest populära semesterplatserna är stränderna Khlong Dao och Long Beach.

Du kan både köra bil (inkluderat bilfärja och bro) och ta färjan från Ao Nang till Krabi. Turen tar ca två och en halv timma, både landvägen och med färja.

Prisexempel till Koh Lanta med SOLFAKTOR

Koh Lanta     nätter     Se mer
Koh Lanta     nätter     Se mer
Koh Lanta     nätter     Se mer
Koh Lanta     nätter     Se mer