Sök resa
Koh Lanta - Familjerns förstahandsval

Koh Lanta - Familjerns förstahandsval

Längtar du efter en vacker, tropisk ö med långa, vita stränder, vänlig lokalbefolkning och utmärkta familjehotell? Välkommen till Koh Lanta!

På Koh Lanta trivs både stora och små och ön söder om Ao Nang är bland annat en populär plats för att tillbringa delar av mammaledigheten. Här är det lätt att hitta en hängmatta i skuggan, läsa en bok, simma i kristallklart vatten och njuta av härliga middagar med benen i sanden.

Sim Saladan

Den lilla fiskebyn Saladan i norr är det första dig som möter dig när du ankommer Koh Lanta, antingen om du reser med båt eller med bil. Något av det mest karakteristiska med Koh Lantas lilla huvudstad är trähusen som är byggda på pålar i vattnet. Här finns flera bra restauranger med fantastisk utsikt över havet. Saladan är inte så stort men här finner du det du behöver av butiker, apotek, minibanker, massagebehandlingar och researrangörer.

Strandsemester

De mest populära semesterorterna för familjer är de två närliggande stränderna Khlong Dao och Long Beach. Speciellt den förstnämnda kan bli välfylld under högsäsongen, men det finns alltid gott med plats på stranden och det blir aldrig lika välfyllt som på de många av de populära stränderna i Phuket-området.

Längs den tre kilometer långa Khlong Dao-stranden finns det små och mellanstora hotell i olika prisklasser, sida vid sida med små idylliska strandrestauranger. Här går du barfota till middagen och flera ställen serverar maten sittandes på färgglada kuddar på låga bord i sanden. Som överallt i övrigt i Thailand blir barnen mottagna med öppna armar, så här behöver du inte vara rädd för att de små yrvädren ska förstöra för andra gäster.

Längst nederst på Khlong Dao ligger Time for Lime, en kombinerad restaurang och matkurs som drivs av norsk-amerikanska June. Definitivt värt ett besök, antingen för middag, en drink i solnedgången eller för en trevlig matkurs i trevliga omgivningar. June har också egna matkurser anpassade för barn.

Long Beach

Söder om Khlong Dao sträcker sig vackra Long Beach mer en tre kilometer söderut. Detta är Koh Lantas längsta och kanske vitaste strand. Här finns det också ett bra utbud av övernattningsställen och restauranger. Stranden är inte lika långgrund som Khlong Dao men passar bra för barnfamiljer.

Backpacker-favoriten

Koh Lanta har i många år attraherat hippies från alla delar av världen, och den avslappnade stämningen existerar fortfarande, speciellt på stranden Klong Khong, som är alla backpackers favorit. Stranden ligger en halvtimmes biltur från Saladan. Här är det ofta stora vågor, något som gör stranden populär bland alla som gillar att surfa. Detta är också ett av de bästa platserna för snorkling, eftersom det ligget ett vackert korallrev vid stranden. Stranden är inte speciellt passande för barn.

Nationalparken

Koh Lanta nationalpark är också värt ett besök. Den sträcker sig över ett stort område, inkluderat öar som Koh Rok, Koh Haa, Koh Mok och Koh Kradan. Parken täcker det sydligaste området av Koh Lanta och har en vacker regnskog med vilda apkatter och fin strand med grunt vatten. Den högsta punkten är ett gammalt fyrtorn som ofta finns avbildat på vykort från Koh Lanta. Härifrån har man fantastisk utsikt över stranden, de omkringliggande kalkstensklipporna och närliggande öar.

Nedan ser du utvalda paketresor till Koh Lanta. Klicka på önskad resa i översikten för att se flygtider och läsa mer om hotellet och för att välja andra datum, renlängder och sökkriterier.

Paketresor med direktflyg från Arlanda

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Paketresor med direktflyg från Köpenhamn

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer