Sök resa
Hitta din favorit i Balearerna

Hitta din favorit i Balearerna

Mallorca toppar ständigt listorna över svenskarnas favoritresmål i Medelhavet. Men visste du att de övriga öarna i Balearerna både har stränder i världsklass och några av världens bästa nattklubbar? Kanske hittar du en ny semesterfavorit i sommar.

Herlige strender på Mallorca

Mallorca

Det var till Mallorca den första charterresan gick från Sverige på 1950-talet och idag är det den största semesterfavoriten när svenskarna åker på sommarsemester till Medelhavet. Öns många inbjudande stränder, utmärkta restauranger och vacker natur är bara några av de saker som lockar såväl ungdomar som barnfamiljer och vuxna tillbaka år efter år. Mest besökt är Palmabukten i söder och Alcudiabukten i norr. Dessutom är den livliga huvudstaden Palma de Mallorca definitivt värd ett besök. En utmärkt kombination är att spendera några nätter i Palma och spendera resten av semestern på någon av de många badorterna.

Alcudia är mest känd för sin milslånga, finkorniga och nästan vita sandstrand nordöst på ön. Detta område är paradiset för många barnfamiljer och söder om Alcudia finns det många semesterorter med långsträckta stränder och vacker natur. Playa de Muro, naturpärlan Cala Mesquida, klassikern Cala Millor och den mer exklusiva Cala d’Or är några av stränderna som är värda att se närmare på.

Om du gärna vill bo centralt men inte i själva Palma Stad så är småstaden Can Pastilla öster om huvudstaden ett bra val. Här är det bland annat väldigt trevligt för småbarnsfamiljer att semestra. Längs västkusten ligger det också många trevliga badorter, bland annat välkända Puerto de Soller – en liten och lugn by i fantastiskt vackra omgivningar, Den lilla staden med båthamn och flott sandstrand omringas av höjder med pinjeträd samt apelsin- och olivodlingar. Detta är ett perfekt resmål för en dagsutflykt.

Sjarmerende Menorca

Menorca

Denna gröna och frodiga ö har en betydligt lugnare och mer fridfull atmosfär än systerön Mallorca. Längs kusten finns hundratals med små och stora badvikar och vattnet är kristallklart och perfekt för snorkling. Myndigheterna har ett stort miljöfokus och stora delar av Menorca är fridlyst. Ön är väl anpassad för cyklister och ön upptäcks med fördel från cykelsadeln.

Söder om den vackra staden Ciutadella på västkusten ligger flera små semesterorter på rad, bland annat Sa Caleta, som sträcker sig till den lite större semesterorten Cala Blanca. Några kilometer längre söderut hittar du Cala’n Bosch, det mest populära resmålet på Menorca. Här finns två trevliga stränder och en marina med gott om trevliga restauranger. Allt ligger inom gångavstånd så detta resmål passar väldigt bra för barnfamiljer. Det finns också flera utmarkerade leder för vandring, cykling och ridning. Cala Galdana är en annan trevlig badort öster om Cala’n Bosch som passar både för stora och små semestergäster. Cala Galdana ligger mellan två höga klippor i en djup bukt och har en fin strandpromenad med en fantastisk havsutsikt.

Populære Ibiza

Ibiza

Ibiza var under många år känt som ett partyparadis med trendiga barer och dygnetruntöppna nattklubbar. Under de senaste åren har dock många barnfamiljer också fått upp ögonen för ön med fina badvikar, över 50 olika stränder och en vacker natur med mandelträd och kalkstensklippor. Om du kommer hit för att besöka hippa nattklubbar och och ta del i det häftiga utelivet så är Playa d’en Bossa rätt resmål för dig. Här finner du också öns längsta strand med de häftigaste beachklubbarna. Ibiza Stad är också en klassiker, och längs Paseo Vara de Rey i den nya stadsdelen är det folkliv nästan dygnet runt.

Utanför partyområderna går allt i betydligt lugnare takt och de senaste åren har det byggts många familjehotell nära stranden. Den lilla badorten Cala Llonga är ett populärt resmål för barnfamiljer, mycket på grund av den flotta, breda och långgrunda sandstranden i en vacker bukt omgiven av furuskog. Portinatx är ett annat utmärkt val för familjer, känd som en av Ibizas vackraste platser med tre långgrunda stränder att välja mellan.

Avslappende på Formentera

Formentera

Den minsta och lugnaste av de fyra huvudöarna i Balearerna blir ofta nämnt som Medelhavets Karibien med sina kritvita stränder och turkosfärgade vatten. Formentera kan faktiskt skryta om att ha en av världens vackraste stränder, Ses Illetes. Här är vattnet så klart som dricksvatten tack vare det unika sjögräset som växer här, och som är en del av UNESCOs världsarv.

Formentera är så litet att man till viss del kan gå till fots för att ta sig runt. Landskapet är helt platt och cykel eller moped är utmärkta alternativ. Det enklaste sättet att besöka Ibiza är att ta färjan en halvtimme från Ibiza.

Flygbilletter till Mallorca…
Flygbilletter till Ibiza…
Flygbilletter till Menorca…
Hotell på Mallorca…
Hotell på Ibiza…
Hotell på Menorca…

Hotell på Formentera…

Prisexempel – paketresor med Solfaktor

Mallorca     nätter     Se mer
Mallorca     nätter     Se mer
Mallorca     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer
Menorca     nätter     Se mer
Menorca     nätter     Se mer
Menorca     nätter     Se mer