Sök resa
Hitta din drömstrand på Fuerteventura

Hitta din drömstrand på Fuerteventura

Med sina 152 långsträckta stränder är det inte svårt att hitta en drömstrand på Fuerteventura. Kanarieön kallas ofta Europas svar på Karibien och lockar med lugna badorter i varma och vackra omgivningar.

Fuerteventura är den näst största av Kanarieöarna men det är betydligt färre turister som kommer hit än till de andra öarna. Här finns något för alla men först och främst för dig som vill kunna slappna av från den hektiska vardagen. Det är långt mellan störande diskotek och stora shoppingcenter men i gengäld väntar milslånga stränder, lokala delikatesser och en genuin spansk atmosfär. Det kristallklara vattnet är perfekt för dig som gillar att snorkla eller dyka och den behagliga vinden ger fina möjligheter för kiting och surfing, speciellt på öns östkust.

Det är enkelt att ta sig runt med hyrbil och att ön är den plattaste av alla Kanarieöar passar bra om du planerar att utforska ön med cykel. Det finns också färjeförbindelse till både Las Palmas och Lanzarote om du vill uppleva mer under semestern.

 

Corralejo

corralejo

Den lilla fiskebyn Corralejo ligger i norr och har en härlig spansk atmosfär. Här går livet i ett lugnt och behagligt tempo. Fuerteventura har över 150 stränder och några av de vackraste ligger utanför Corralejo. En av dem är Parque Natural de Corralejo. Sanden är kritvit och det finns gott om plats för både små och stora soldyrkare. Den sydligaste delen av stranden är den lugnaste och passar bäst för barnfamiljer.

I den lilla hamnen i Corralejo finns det flera bra och mysiga restauranger. På Fuerteventura serveras mycket fisk men det finns också en del getkött. Köp med dig lite av den lokala getosten Majorero hem. Utelivet i Corralejo består för det mesta av barer för alla smaker, från jazz till rockbarer.

Costa Calma

costacalama

Costa Calma ligger på den södra delen av Fuerteventura och har allt du behöver för en semestervecka eller två. Namnet betyder “den lugna kusten” så detta är Fuerteventuras bästa resmål för dig som älskar sol och bad i lugna och avslappnade omgivningar. Här finns ett bra utbud av hotell, både för dig som reser med och utan barn. Den två kilometer långa Costa Calma-stranden är finkornig och guldfärgad. I den nordliga delen finns två familjestränder medan det i söder är perfekta förhållanden för att surfa, speciellt när det blåser. Utelivet är nedtonat och kvällarna används till att njuta av goda måltider på någon av de lokala restaurangerna.

 

Caleta de Fuste

caletadefuste

Calete de Fueste är en perfekt semesterort för barnfamiljer och för andra som vill ha en lugn och avslappnad semester. Stadsstranden är långgrund och en lång mur skärmar av mot vinden. Innanför småbåtshamnen är vattnet lugnt och detta är en perfekt plats för de som reser med barn och vill undvika stora vågor.

Utbudet av restauranger och uteserveringar är stort och det erbjuds många olika vattensporter. Havet utanför Calete de Fuste är känt för delfiner och sköldpaddor.

Calete de Fuste ligger nära flygplatsen och flygtrafiken kan ibland upplevas som störande. Var uppmärksam på att det ofta används olika namn om Calete de Fuste: El Castillo, Caleta och Costa Caleta.

 

Jandia

jandia

På Fuerteventuras sydspets ligger Jandia som är en modern semesterort med många hotell med god standard. Här finner du Fuerteventuras längsta strand som många också anser är den bästa och vackraste. Stranden heter Playa Sotavento och är en del av den tre mil långa strandremsan mellan Playa Barca och Morro Jable. På vissa ställen är den uppåt 100 meter bred. Detta är också en av Kanarieöarnas bästa platser för att lära sig vindusrfing på grund av de varierande förhållandena som passar såväl nybörjare som erfarna. I augusti varje år hålls världsmästerskapet i Windsurfing här. Jandia har för övrigt ett bra utbud av restauranger, barer och pubar. När du blivit trött på sol- och badliv kan du ta en tur till öns högsta berg. Alldeles i närheten hittar du nämligen Pico de la Zarza, 807 meter över havet. Från toppen har du en fantastisk utsikt över havet.

I den västra delen av Jandia ligger Morro Jable, en mysig kanarisk fiskeby där du även finner färjan till Gran Canaria.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer