Sök resa
Här är vinnaren av tävlingen Kompisresan

Här är vinnaren av tävlingen Kompisresan

Vi har en vinnare!

Vinnaren av Solfaktors stora tävling “Kompisresan” är kårad. Vi fick in många hundra, ja många tusen tävlingsbidrag från lika många grupper. Juryn hade det inte lätt men utsåg till slut nio finalister och valde slutligen Andrew och hans vänner som vinnare. Det har varit fantastiskt att få läsa vad så många människor från Sverige, Norge och Danmark drömmer om att resa till. Tack till alla som var med!

Vi blev också överraskade över att så många drömmer om relativt välkända destinationer. Det är kanske just därför de är så kända, de erbjuder fina upplevelser. Thailand är det land flest drömmer om att resa till, men både Gran Canaria, Teneriffa och Mallorca är med på topp 10-listan. Andra platser som är populära är USA, Maldiverna och Australien, och här är det många som drömmer om en lång roadtrip.

Vi var osäkra på om tendensen skulle vara att man antingen ville resa ensam eller enbart med sin partner, men det är kul att så många av grupperna var relativt stora med samtliga familjemedlemmar, halva kontoret eller träningsklubben.

Här är gruppen som får 100.000 kr för en drömresa till Bali
Andrew Silverwood, 33 år från Göteborg
Cecilia Odén Thomson, 28 år från Göteborg
Malin Alegria, 31 år från Hisings Backa
Bertil Alegria, 33 år från Hisings Backa
Marita Moberg 53 år från Sävedalen

Joakim Moberg 50 år från Sävedalen

Därför valde juryn Andrew som vinnare av 100.000:-

“Andrew visar att han har satt sig in i vad man kan uppleva på en destination. På ett vackert och mycket beskrivande sätt med många detaljer inspirerar han juryns medlemmar till att återuppleva en välkänd reseklassiker, i detta fall vackra Bali. Hatten av för det!”

Och om du inte vann denna gång…

Kommer det fler Kompisresan-tävlingar framöver? Det spekulerar vi i alla fall i. Och om inte annat kommer det finnas många andra tävlingar att deltaga i här på Solfaktor.se.

Håll också ett öga på Solfaktor.se framöver. Inom kort kommer vi publicera en längre intervju med Andrew, med mer detaljer vad de ska göra på resan. De kommer även skicka löpande uppdateringar från sin resa när det är dags att åka.

Tack för denna gång

Solfaktor-juryn (Torbjörn, Ruth-Elin, Stefan, Solveig och Fredrik)