Sök resa
Grekiska turistkontoret - Storstadssemester i Grekland

Grekiska turistkontoret - Storstadssemester i Grekland

De allra flesta känner till Greklands fantastiska övärld med sol och bad, utflykter och båtluff, men många missar att Grekland även bjuder på storstadsliv. Vad sägs om en storstadsweekend i Aten eller Thessaloniki med sevärdheter, utflykter, shopping och nöjen?

Ta också en titt på videon ovan, “Greece – A 365 day destination” som vunnit flera priser och som visar Greklands mångfald. Grekland är ett land som är så mycket mer än bara sol och bad på sommaren. En destination värd att besöka under hela året.

Thessaloniki

Thessaloniki kallas ofta “The Lady of the North” i Grekland och det är definitivt en av de mer spännande destinationerna för en storstadsweekend. Staden är elegant och raffinerad. Det är en blomstrande stad där tradition och historia går hand i hand med modern konst och gastronomi. Det är en stad där man kan beställa en kaffe nära det Vita Tornet eller gå på någon av de många festivalerna som den internationella filmfestivalen, fotofestivalen eller konstfestivalen. En resa till Thessaloniki kommer garanterat ge dig inspiration.

Thessaloniki
Thessaloniki

Utanför Thessaloniki finns även flera spännande utflyktsmål som definitivt kommer ge dig magnifika upplevelser.

MOUNT OLYMPUS – Den storslagenhet man känner när man befinner sig på den högst belägna bergstoppen i Grekland förklarar varför de gamla grekerna ansåg Mount Olympus som tronen för Zeus och Hera, Hermes och Afrodite, Artemis och de andra gudarna. Vågar du ta dig till Mytikas-toppen på 2917 meters höjd? De täta skogarna, djupa ravinerna, den fantastiska sjöutsikten och de snöklädda topparna gör Mount Olympus till en av de vackraste i världen.

MOUNT ATHOS – Agios Oros, som betyder heligt berg, är ett helt unikt klosterområde som består av 20 imponerande kloster. Här finns också 12 eremitboningar där munkar bor i särskilda hyddor.

HALKIDIKI – I formen av Poseidons treudd sträcker sig Halkidiki ut i det Egeiska havet med en berusande blandning av blått och grönt i frodiga omgivningar som direkt får dig att tänka på sommaren. Internationella Kassandra och sensationella Sithonia är två häpnadsväckande platser. Är du redo att bli överraskad?

Halkidiki
Halkidiki

OLYMPISKA RIVIERAN – Den olympiska rivieran är en kuststräcka på 70 km vid foten av Mount Olympus. Området kallas Pieria och det tar ungefär en timme att köra hit från Thessaloniki. De mest välkända platserna, som också är stora turistdestinationer, är Paralia, Plaka och Platamonas. Stränderna är sandtäckta och några ligger dessutom lite avskilt. På grund av sitt läge nära Mount Olympus är temperaturen på sommaren inte lika hög som på många andra platser i Grekland men vattnet är fortfarande skönt och behagligt varmt för en simtur.

Aten – Kultur, gudomlighet och livsstil

När du befinner dig i Attica, regionenen där huvudstaden Aten är belägen, bjuds du samtidigt en spännande resa tillbaka i tiden. Du befinner dig mitt i centrum för flera olika tidsepoker. Oavsett om du väljer att spendera dina dagar i Atens centrum eller väljer att åka till mytomspunna Delphi, historiska Nafplio och Mykene eller kanske till någon av öarna i den Saroniska bukten kommer du utan tvekan få med många oförglömliga minnen.

Monastiraki, Aten
Monastiraki, Aten

I den södra delen av Aten kan du exempelvis åka till Mikrolimano för att äta lunch eller middag framför den mysiga hamnen med sina många fiskebåtar och sedan köra upp till Kastella-höjden för en kaffe eller en cocktail i solnedgången. Därefter kan du fortsätta till välkända Atens Riviera för att se den fantastiska kustlinjen. Här finner du också många möjligheter till aktiviteter. Du kan exempelvis ta en promenad längs den lyxiga marinan och gå på utomhusbio. Här finns också stränder, shopping, restauranger och nattklubbar under sommarmånaderna. Missa inte heller att åka till Suonio för att uppleva solnedgången vid Poseidons tempel.

Läs mer om Aten här: www.thisisathens.org