Sök resa
Grekiska turistkontoret - seglats bland grekiska öar

Grekiska turistkontoret - seglats bland grekiska öar

Upplev ditt livs drömseglats i Grekland

Grekland – ett paradis för vattensporter och äventyr i den grekiska övärlden. Den grekiska kusten och havet bjuder på fantastiska upplevelser och många vackra vyer. Se solen gå upp över havet, känn harmonin i kroppen och själen, njut av livet och ljudet från vågorna, vinden och båtens framfart genom det klara vattnet.

De platser du passerar är inte bara platser du besöker. Nej du upplever dem på ett helt annat sätt än du normalt skulle. Du lär känna Grekland på ett helt annat sätt när du kryssar eller seglar från en stad till en annan, från en fantastisk ö till den nästa – och under vägen väntar många överraskningar och “aha”-ögonblick.

sejl4

Grekland som nation och folk blev fött på havet och havets puls är ständigt närvarande i vardagen för alla de som bor eller lever nära inpå det. Ge dig ut och upplev havets skönhet på egen hand. Segla genom det turkosblåa vattnet och dyk ner för att uppleva livet under ytan.

sejl2

Det finns många rutter att välja mellan men kanske startar din resa i det Joniska havet och längs Grekland västliga kuster. Du seglar vidare längs halvön Peloponnesos och Attika och når till slut den Saroniska bukten. Andra rutter kunde vara att börja vid några av de många öarna i Kykladerna eller Sporaderna eller från någon av de många öarna i den nordliga delen av Egeiska havet. Segla söderut genom Dodekaneserna och kanske hela vägen till Kreta. En sak du kan vara helt säker på: längs hela din resa kommer du mötas av vänliga leenden, goda och trygga förhållanden och en stor gästfrihet.

Praktiska tips:

Det finns många utmärkta marinor och kajplatser att välja mellan och oftast kommer du finna alla tänkbara faciliteter och allt du behöver i de hamnar och städer du passerar. Kom ihåg, Grekland är en nation och ett folk som lever nära havet.

sejl3

Bra länkar för dig som vill läsa mer

Det grekiska turistkontoret har en hel sektion som handlar om att segla mellan de grekiska öarna och längs de grekiska kusterna. www.visitgreece.gr/en/activities/water_sports/sailing

Om du vill ladda ner kartor, broschyrer eller annat som turistkontoret erbjuder gratis kan du göra det här: www.visitgreece.gr/en/downloads

Mer information finns också hos det grekiska segelsällskapet, Hellenic Sailing Federation: www.eio.gr

Vill du veta mer om hur man hyr en båt, med eller utan kapten, kan du kontakta organisationen Hellenic Yacht Broker: www.hyba.gr