Sök resa
Familjevänliga Dubai med solfaktor

Familjevänliga Dubai med solfaktor

Upplev Dubai – något helt speciellt

Dubai var för bara några årtionden sedan en sömnig liten kuststad, men har utvecklat sig till en av världens mest spännande metropoler. Staden fortsätter med att sätta nya världsrekord, om det så gäller världens högsta hus, världens enda sju-stjärniga hotell, världens största shoppingcenter eller världens största inomhus skidanläggning.

Här får du en kombination av strand, storstad, upplevelser och attraktioner på högsta nivå, och dessutom med en spännande öken utanför staden. Här finns något för par, familjer, äventyrslystna, shoppinggalna, sportsfanatiker och alla andra. I Dubai bor du fantastiskt bra på lyxiga hotell, servicenivån är hög och priserna bra på det mesta. Upptäck Dubai här!

Till Dubai från Arlanda – 4 nätter

Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer

Till Dubai från Arlanda – 1 vecka

Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer

Världens kanske mest fascinerande destination

Upplev

Åk upp i världens högsta hus Burj al Khalifa, 828 meter högt. Åk skidor i öknen, den mjuka och lösa sanden känns (nästan) som snö. Bli omskakad i en jeep ute bland de enorma sanddynerna, där chauffören försäkrar dig om att ni inte rullar runt. Eller gör ni? Åk skidor mitt i sommaren inne på Ski Dubai. Här finns en stor slalombacke med liftar, eller åk skridskor mitt inne i Dubai Mall. Du kan också utmana dig själv med windsurfing, golf eller dykning. Efter alla de här fysiska sakerna, ska vi inte bara avsluta dagen med middag ute i öknen hos beduinerna och se solen gå ner?

För barn

Aquaventure som ligger nära lyxhotellet Atlantis (som även har ett gigantiskt akvarium i lobbyn) är det största äventyrsbadet i Mellanöstern och Europa. Testa exempelvis vattenrutschbanan på 27,5 meter. Det låter inte så långt men det mesta sker i fritt fall! Före du landar tryggt i poolen nedanför har du kört igenom en tunnel omgiven av hajar. Aquaventure har också sandstränder, en massa aktiviteter också för mindre barn och en delfinlagun, där man just kan simma med delfiner. En annan våt upplevelse är Wild Wadi. Här finns 30 olika attraktioner som en pool med höga vågor, en annan pool där man kan surfa (ja om man kan surfa alltså!) och vattenrutschbanan Jumeirah Sceirah.

Stränder

Först och främst ska vi nämna att i princip alla hotell har pool. Men om du vill ha sand mellan tårna finns det massor av möjligheter. En lyxig strandupplevelse är att besöka ett av de fantastiska hotellen längs Jumeirah Beach. Det kostar en slant, men så får du också tillgång till förstklassiga faciliteter och elegant service. Stranden Al-Mamzar är den mest barnvänliga i Dubai, och kostar ca 30:- att komma in på. Så badar du på en strand med vit mjuk sand där det finns lekplatser, kiosker, restauranger och inte minst möjlighet för skugga. Om du är galen i vattensport, är Palm Beach stranden för dig.

Dubais olika delar – var ska man bo?

Dubais olika delar har var sin atmosfär. Downtown är hektiskt, och det är också här du hittar de gigantiska shoppingcentren. I stadsdelen Deira är tempot lite lägre och här kan man också promenera genom de trånga gränderna och marknaderna, kanske avslutar du dagen här i den lite svalare kvällsluften före du äter en lokal middag. Andra kända områden i Dubai är Bur Dubai och så förstås Jumeirah Beach, som är det mest turisttätta. Jumeirah Beach är en kilometerlång strand med finkornig sand och barnvänliga långgrunda stränder, och längs med stranden ligger den mysiga gågatan The Walk. Kom ihåg att taxi är billigt i Dubai, och staden har också fått en ny moderne metro, så det är lätt att ta sig runt. Läget på ditt hotell är inte jätteviktigt.

Äta

OK, var ska vi börja? Arabiskt, italienskt, japanskt, libanesisk mezze, kinesiskt, steakhouse, indiskt, mexikanskt? All världens mat finns i Dubai (vi har dock inte hittat surströmming någonstans!) men annars finns här restauranger och caféer i alla prisklasser. Alla snabbmatskedjor finns förstås, men några av världens främsta kockar har också öppnat några av världens mest spännande restauranger här, så det finns mat för alla plånböcker – och generellt får du mycket för pengarna. Alkohol är tillåtet på hotellen eller på de restaurangskepp de driver. Men nu är vi ju i Mellanöstern, så skal vi inte prova något lokalt? Starta dagen med en solid frukost: bönor i tomatsås med kokta ägg, serverat med lök och pitabröd. Till detta fungerar myntthe med mycket socker förvånansvärt bra. Ett gott lokalt mellanmål kan vara en kycklingwrap med vitlökssås nere på hörnet. Billigt och delikat.

Shopping

Vad kan man köpa i Dubai? Allt. Det finns 11 stora shoppingcenter, med Dubai Mall med sina 1200 butiker som det största. Här finns en ishockeyrink, ett av världens största akvarier som heter Dubai Aquarium and Under Water Zoo med 33.000 levande fiskar, sjöhästar, hajar och rockor, det finns en biograf med 22 salonger…och lite annat smått och gott. Vi ska också nämna gigantiskaIbn Battuta Mall där det finns en iMax-biograf och sex enorma avdelningar i var sin stil (kinesisk, indisk, persisk, egyptisk, tunisisk och andalusisk). Vi ska heller inte glömma Mall of the Emirates, Deira City, eleganta Wafi City och inte minst Dubai Gold Souk med 350 guld- och juvelerarbutiker.

Nöjesliv för vuxna

Lite senare kanske du känner för en cocktail och lite musik? Inga problem, här får du tre tips: Cavalli: Dubais nog mest exklusiva klubb, den ligger i Fairmont Hotel vid Sheikh Zayed Road och är förstås designad av Roberto Cavalli. Bästa kväll: söndag. Armani/Prive: Ligger inne i Armani Hotel i världens högsta hus Burj Kalifa och har en spektakulär inredning och utsikt. Housemusik osndagar och fredagar, och lördagar gäller RnB och hiphop. XL Beachclub: Här har Zlatan festat. Stor pool med en scen i mitten, flera mindre pooler, VIP-sektion och en hel del mer. Ligger vid Habtoor Hotel. Förutom dessa tre ställen finns det massor av andra klubbar och nöjespalats att upptäcka. Generellt är bästa kvällen torsdagar, eftersom fredag är vilodag.