Sök resa
Äventyrliga Marocko

Äventyrliga Marocko

Färgstarka Marocko är kanske det mest spännande landet i Nordafrika. Här kan du kombinera tusen och en natt, livliga basarer och exotisk arkitektur med badsemester, shopping och moderna hotell.

För många svenskar är det första mötet med Marocko med fördel en weekendtur till Marrakech. Den färgstarka äventyrsstaden ligger vid foten av Atlasbergen och är en fascinerande blandning av gammalt och nytt, exotiskt och modernt. Om du önskar inslag av sol och bad under semestern bör du se närmare på kuststäderna Agadir och Essaouira. Oavsett vad du väljer kommer du här hitta en semesterupplevese utöver det vanliga.

Våra billigaste resor till Agadir just nu

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Våra billigaste resor till Marrakech just nu

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

marrakech-djema-fnaa-sunset

Marrakech – äventyrsstaden

Marrakech var tidigare huvudstaden i Marocko och ligger i inlandet, vid foten av Atlasbergen. Här finns breda boulevarder, femstjärniga lyxhotell och läckra butiker – allt du kan förvänta dig av en modern storstad. Innanför stadsmurarna till den charmerande gamla stadsdelen, medinan, ser det emellertid ut som om tiden stått stilla. Här finns ett myllrande folkliv där säljarna i souken kämpar om att sälja allt från mattor till smycken och kryddor.

Det stora torget, Djemaa el Fna, finns med på UNESCOs världsarvslista. Efter mörkrets inbrott förvandlas torget till en enorm uterestaurang med långbord där du får en exotisk restaurangupplevelse du sent kommer glömma. Oavsett om du väljer att äta eller inte bör du köpa dig en nypressad apelsinjuice. Den kommer utan tvekan vara en av de bästa du testat.

marrakech-jardin-majorelle

En av de mest populära sevärdheterna i Marrakech är Koutoubia-moskén, den största moskén i staden och kanske en av de allra vackraste byggnaderna i staden. En annan trevlig upplevelser är en dagstur med guide upp i Atlasbergen och Ourikadalen. På många av turerna besöker man också kvinnliga kooperativ där man tillverkar arganolja. Naturen i Atlasbergen är magisk och det är spännande att bli inbjuden på en kopp te och kanske ett mål mat hos lokalbefolkningen.

agadir-strand

Badorten Agadir

Agadir ligger vid Atlantkusten och är Marockos viktigaste fiskestad. Med över 300 soldagar per år och en temperatur mellan 20 och 30 grader är det ett perfekt resmål för dig som älskar sol, sommar och strandliv. Här finns också ett stort utbud av golfbanor.

Stranden i Agadir är milslång och längs strandpromenaden är det livligt både tidigt och sent. På de mysiga strandrestaurangerna serveras det förstklassig mat från havet.

marokko-kameler

Med sina europeiska caféer, moderna byggnader och flotta hotell är Agadir inte en typisk marockansk stad. Men här finns också mysiga basarer och storslagna fort som ger dig en känsla av att det faktiskt är Marocko du besöker. Missa inte heller ett besök till Kasbah Fort som ligger på en kulle över staden. Här är det bland annat möjligt att rida på kameler.

I Agadir hittar du även Marockos största marknad, Suk Lhed. Om du har tid kan du också göra de tre timmar långa resan till Marrakech men då rekommenderar vi en övernattning.

essaouira-glad-fyr

Essaouira – den vita staden

Vackra, idylliska Essaouira ligger också längs Atlantkusten, ca 20 mil norr om Agadir. Den kallas ofta “Den vita staden” och är platsen för dig som tycker att Agadir blir för hektiskt och turistiskt men som saknas strandmöjligheterna i Marrakech.

Essaouira har varit bebott i årtusenden och var under hela medeltiden en viktig pirathamn. Både Frank Zappa, Jimmy Hendrix och Janis Jopling semestrade här under sina glansdagar och det finns fortfarande en och annan hippie som fortfarande bor här. Idag är det dock mest turister som hittar hit, och speciellt surfare. Tack varede speciella vindförhållandena är Essaouira nämligen en av världens mest eftertraktade surfplatser.

essaouira-marokko-marked

Nattlivet är förhållandevis lugnt men det finns barer inne i mendinan och längs strandpromenaden. Många av restaurangerna serverar utmärkta fisk- och skaldjursrätter och prisnivån är överkomlig. Essaouira har många vackra stränder och här finns också mysiga caféer där du kan njuta av folklivet och den vackra utsikten över havet.

marokko-shopping-kermaikk

Spa och shopping

Oavsett var i Marocko du väljer att resa får du inte missa ett besök på en lokal hammam (bad). Här blir du skrubbad, tvättad och masserat efter konstens alla regler och till en bråkdel av vad liknande behandlingar kostar hemma i Sverige. Den bästa shoppingen gör du på de trånga och spännande marknaderna, soukerna, som finns i alla städer. Den största finns i Marrakech. bra köp kan vara produkter av skinn, silver, keramik och kryddor. Glöm inte att pruta, och ge dig inte in i prisförhandlingar om du inte har tänkt köpa varan.

Nationalrätten i Marocko är couscous. Den serveras ofta tillsammans med gryträtten tagine. Landets nationaldryck är myntan och du kan räkna med att bli erbjuden ett glas när du är i souken för att shoppa. Teet bryggs på myntablad och serveras i höga glass med massor med socker.

marokko-mynte-te

 

Nedan ser du våra billigaste resor till Marocko. Klicka på “se mer” till höger i översikten för att se samtliga resor och avgångar till de utvalda hotellen.

Söker du något mer specifikt? I menyn på vänster sida kan du själv söka efter önskat resmål med de kriterier och resedatum som passar dig.

Våra billigaste resor till Agadir just nu

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Våra billigaste resor till Marrakech just nu

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer