Sök resa
Amsterdam paketresor från Sverige

Amsterdam paketresor från Sverige

En av svenskarnas mest älskade storstäder i Europa, charmiga Amsterdam. En stad som känns levande, välkomnande och öppen för alla. Här kan man med fördel gå lite vilse bland kanalerna och i de små gränderna, slå sig ner och betrakta folklivet på ett litet café och äta spännande mat från hela världen. Om du gillar konst, kultur, shopping och inte minst nöjen har du hamnat rätt!

Vad ska man se och göra i Amsterdam?

En perfekt start på resan är något så traditionellt som att åka med på en kanalrundfart. Det tar ungefär två timmar, och så kan du se nästan hela Amsterdam från vattnet och kanalerna, guiderna brukar vara jätteduktiga på att ösa ur sig roliga tal och fakta. Varför är det egentligen så många kanaler? Hur många faller i vattnet varje år? Hur var det nu med världens första finanskris, var det inte nåt med tulpaner…? Du får fler tips länge ner om vad man kan uppleva i Amsterdam.

Alla de priser du ser här är för flyg + hotell i olika reslängder. Kom ihåg– du kan alltid ändra reseperiod, avresedagar, lägga till dagar, bara leta efter 5-stjärniga hotell och mycket annat. Klicka för att söka mer exakt.

Till Amsterdam från Stockholm

Amsterdam     nätter     Se mer
Amsterdam     nätter     Se mer
Amsterdam     nätter     Se mer

Till Amsterdam från Göteborg

Amsterdam     nätter     Se mer
Amsterdam     nätter     Se mer
Amsterdam     nätter     Se mer

Till Amsterdam från Köpenhamn

Amsterdam     nätter     Se mer
Amsterdam     nätter     Se mer
Amsterdam     nätter     Se mer

Aften i Amsterdam

Mer at läsa om Amsterdam

Äta och dricka i Amsterdam

I den här staden finns allt man kan önska sig, från sushi til steakhouses, coffee shops (som inte bara säljer kaffe) och de murriga “bruna caféerna” som är lokala vattenhål. Om du någon gång har varit på en dansk bodega förstår du stilen. Ungefär. Men det vi bäst tycker om är att hitta ett litet café och beställa en iskall Heineken eller Hoegaarden ledsagade av några munsbitar. Bitterballen är friterade bollar med alla möjliga saker inuti – dat is lekker! Om du gillar starkare saker, finns det massor av olika sorters Genever att smaka på, en holländsk ginvariant.

Kultur och konst

Van Gogh, Rembrandt och de andra klassiska mästarna är en viktig del av Hollands kulturarv, och genom deras tavlor får man en idé om livet på den tid när Holland var Europas rikaste land. Förutom Rijksmuseum finns många moderna gallerier och glöm inte Stedelijk, Amsterdams bästa museum för modern konst och kultur.

Shopping i Amsterdam

Nu är ju Amsterdam en modern europeisk storstad, så det är klart du kommer träffa på både Zara, H&M och Starbucks. Men det finns massor av roligare och mer spännande alternativ! Ett bra område för shopping är gatorna vid De Negen Straatjes (De nio gatorna) och om du ska shoppa dyrt, exklusiva gatan P.C. Hofstraat. Antikviteter? Leta upp kvarteret Spiegelkwartier. Fin shopping hittar du också längs med Haarlemmerdijk.

Om du vill läsa mer och inte minst se fler bilder från Amsterdam, titta förbi vår guide. Mer om Amsterdam här