Världen  » Turkiet  »  Turkiet
Turkiet är kontrasternas land, där det moderna möter det gamla med långa traditioner. Här finns det något för alla, ung eller gammal, par, singel eller barnfamilj spelar ingen roll, man kan hitta sitt Turkiet.

Turkiets sydkust är bland skandinavernas favoritresmål. Turkiet är känt för de ändlösa stränderna, den goda maten, gästvänligheten och bra service. För strandälskaren, soldyrkaren och barnfamiljen är Turkiet perfekt, här finns det många långgrunda stränder, och många med vattensportsaktiviteter.

Turkiet är också ett paradis för den shoppingglade. Här finns mängder av butiker som säljer allt från kopior på kända märkeskläder till genuina handarbeten av skinn, guld och mattor. Här är prutningen en del i köpet - det förväntas av säljaren att du ska pruta, så gör det!

I Turkiet finns ett stort utbud av restauranger och olika kök, allt från det typiska turkiska köket till nationella kök.

Landet har också en spännande historia för den historieintresserade. Man kan se romerska teatrar, tempel osv. i stort sett överallt.

Om man önskar sig orientalisk mystik, moderna faciliteter, sol och bad, historiska utflykter, pulserande nattliv, fantastiska segelturer och många andra aktiviteter, är Turkiet definitivt ett resmål man gärna reser till.

Sök resa