Världen  » Malta
Charmiga ön Malta ligger mitt i Medelhavet med sitt behagliga klimat och kristallklara vatten. På denna lilla ö kan man uppleva otroligt mycket och man hittar nästan allt man kan drömma om på semestern, allt samlat på en liten yta. Här kan du kombinera ett traditionellt semesterliv med sol och bad med ett unikt utbud av sevärdheter.

Malta har under åren styrts av många olika folkslag bland annat fenicier, korsriddare, romare, kartager, araber, fransmän och britter. Alla dessa har lämnat spår efter sig som man kan se i kulturen och i språket. Malta blev självständigt så sent som 1964 efter att ha varit koloniserat av Storbritannien. Eftersom det har varit många som har styrt och ställt på Malta så är det en blandad och intressant kultur. Det finns massor att se, allt ifrån förhistoriska tempel och medeltida miljöer till färgglatt målade fiskebåtar och hästdroskor.

Inte nog med allt du kan se på land du kan även se det som gömmer sig under vattnet. Malta har kanske Medelhavets bästa dykvatten vare sig du snorklar eller dyker med tuber. Det finns mycket goda möjligheter att ta dykcertifikat här. På Malta finner du Medelhavets gastronomi, en blandning av Nouvelle Cuisine och syditalienskt kök och som håller en mycket bra prisnivå.

Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Maltas Turistbyrå (SE)
Yahoo Weather (EN)
Sök resa
Malta