Sa Cabana Hotel Rural y SPA

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,3
Fantastiskt
285 omdömen

Min förälskelse i Sa Cabana Hotel Rural & SPA börjar redan när min kollega och jag svänger av från huvudvägen och in på uppfarten till hotellet. Så fort som vi ser den långa allen av palmer som leder fram till Sa Cabana Rural & SPA stannar vi bilen och kliver ur för att insupa hela området. Vi ler mot varandra över biltaket för vi känner båda två att Sa Cabana Hotel Rural & SPA är ett äkta hideaway. Framför oss ligger en sann pärla med många rustika detaljer. Det ska bara ses och upplevas!

När vi har tyglat vår upprymdhet sätter vi oss i bilen igen och kör långsamt genom allén upp mot hotellet som vackert börjar skymta fram med sina turkosblåa luckor runt fönstren och dörrarna. Kombinationen av de täta palmraderna och den turkosblå färgen påminner mig om Cuba. Ja, lika exotiskt känns det just här på Mallorca.

Tidigare ett agriturismo – i dag ett  idylliskt hideaway

Sa Cabana Hotel Rural & SPA är en gammal possessió – mallorcanska för en gammal gård – och den har anor ända från 1578. För 5 år sedan övertog den nuvarande ägaren gården som fram till dess hade fungerat som agriturismo där man odlade mandlar, johannesbröd, fikon samt korn och självklart producerade man även vin, Idag har de nuvarande ägarna förvandlat den idylliska gården till ett ännu mer idylliskt hotell. Även om stället idag inte är någon agriturismo så har hotellet behållit mandel- och vinproduktionen.

Gårdens egenproducerade vin

Vi går in genom hotellets glasdörr och möts av en ung och leende man vid namn Siddhartha som hälsar oss varmt välkomna. Vi får snabbt varsitt rum och det dröjer inte länge förrän vi båda sitter på min privata terrass och njuter av ett glas vitt vin i den sena eftermiddagssolen. Vinet är såklart från gårdens egen produktion och det smakar fantastiskt!  Den underbara kombinationen av hotellet, solen, vinet och sällskapet gör att det inte kan bli bättre. Jag ska definitivt snart tillbaka hit och har dessutom redan varmt rekommenderat Sa Cabana Hotel Rural & SPA till mina närmaste.

Så många detaljer

I gårdens gamla huvudbyggnad ligger receptionen, baren med sitt vackra glasparti ut mot den öppna pation, restaurangen, den gamla vinkällaren och de flesta av rummen på Sa Cabana Hotel Rural & SPA. Hotellet är ett mindre hideaway med enbart 25 rum varav de som inte ligger i huvudbyggnaden finns i andra byggnader på ”gården”. I restaurangen finns ett glasgolv genom vilket du kan se ner i den gamla vinkällaren. Glasgolvet är verkligen en läcker detalj och det hör även en historia till den gamla vinkällaren. När du står på glasgolvet och tittar ner i vinkällaren ser du en sten som ligger tvärs över ett hål i stengolvet, enligt sägnen ska gården en gång ha ägts av en tjuv som gömde alla sina skatter här under golvet i vinkällaren.

Oavsett var på hotellet du befinner dig ser du många vackra detaljer och det märks tydligt att ägaren har renoverat varsamt. För ägaren som även har det största bussföretaget på Mallorca och dessutom äger en stor resort ute vid kusten är Sa Cabana Hotel Rural & SPA hans senaste projekt och det märks tydligt att detta intima hotell är ”ägarens lilla baby”. Det är en katalansk arkitekt som har inrett hotellet och överallt finns det målningar och skulpturer av olika konstnärer. Kombinationen av den ursprungliga byggnaden dekorerad med konstverk skapar en alldeles speciell atmosfär. Skulle något av konstverken falla dig extra mycket i smaken  så är de faktiskt till salu.

En alldeles speciell swimmingpool

Gårdens gamla, runda vattencistern har gjorts om och utgör idag hotellets swimmingpool runt vilken du kan sola och koppla av i härligt sköna solstolar. Här vid poolen kan du verkligen njuta av den vackra utsikten mot foten av bergskedjan Serra de Tramuntana i norr och i söder ut över det vackra landskapet med sina vingårdar och mandelträd.

Sa Cabana Wine Olive SPA

Under poolområdet ligger hotellets SPA och här är ännu en rolig detalj för man har glaspartier in mot poolen genom vilka vattnets glittrande ger ett speciellt ljus och en lugn atmosfär. SPA delen har fått namnet  ”Sa Cabana Wine Olive SPA” vilket kombinerar två traditionella produkter på Mallorca i vinterapi och olivterapi. Användandet av de naturliga produkterna visar på hotellets respekt för det lokala ekosystemet.

Den hållbara tankegången

Jag stiger tidigt upp nästa morgon för att ta en promenad i den vackra trädgården med sina träd, blommor och buskar. Ägaren har stor respekt för det ursprungliga ekosystemet och har därför låtit plantera sådana växter och buskar som var typiska för medelhavsmiljön redan för 500 år sedan. Jag slår mig ner på en bänk i morgonsolen, lyssnar till fågelsången och känner doften från lavendelbuskarna som växer runt Sa Cabanas solceller (ytterligare ett tecken på ägarens tankar om hållbarhet). Tänk om jag kunde få starta varje dag på detta sätt!

…och inte att förglömma, maten!

Vi hade den stora glädjen att under vår vistelse få njuta av både middagen och frukosten i hotellets restaurang. Middagen är lysande med många delikata rätter att välja mellan. Detta gäller såväl de normala a la carte rätterna som ”kockens rekommendationer” där du kan välja fritt mellan förrätter, huvudrätter och desserter. Särskilt Capresesalladen med buffelmozzarella, färska tomater, basilika och Ca Cabanas egen olivolja blev en personlig favorit.

Även frukostbuffén är helt fantastisk med färskpressade juicer, kaffe, te, frukt, varma rätter, hembakade kakor och bröd och mycket annat gott. Allt efter väder och lust kan du antingen välja att äta dina måltider inne i restaurangen eller ute på terrassen.

Bra att veta

  • Sa Cabana Hotel Rural & SPA ligger bara en bit ifrån huvudvägen...
  • - så det kan förekomma trafikljud om vinden ligger på från det hållet
  • Receptionen är öppen dygnet runt
  • Baren har öppet fram till midnatt
  • Palma ligger ca 20 minuter med bil från hotellet så det är lätt att åka in och uppleva stan...
  • - eller att äta en middag på någon av de många restaurangerna där.
  • Städer som ligger nära Sa Cabana är Consell (ca 3 km), Binissalem (ca 3 km) och Alaró (ca 7 km)

 

Därför ska du välja Sa Cabana Hotel Rural y SPA

  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Närmaste stad: ca. 1.9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

  • Närmsta stad, Concell – ca 2,5 km
  • Närmsta strand, Playa del Palma – ca 25 km
  • Charmerande Palma – ca 22 km
  • Konstnärsstaden Deia – ca 40 km
  • Valldemossa – ca 30 km
  • Pittoreska Puerto de Pollenca – ca 42 km
  • Vackra, vackra Cap de Formentor – ca 62 km
  • Stranden vid Torrent de Pareis – ca 46 km
  • Jetsetstaden Puerto Andratx – ca 52 km
  • Palmas flygplats – ca 27 km
  • Pärlstaden Manacor – ca 46 km
  • Skor och lädervaror i Inca – ca 9 km
  • Drakgrottorna, Cuevas del Drach – ca 60 km

Sa Cabana Hotel Rural & SPA har 25 rum och du kan välja mellan kategorierna superiorrum, juniorsvit och svit. Oavsett vilket du väljer så kommer du att bli nöjd. 

Här råder ett totalt välbefinnande i de vackert inredda superiorrummen där fönster från golv till tak skapar ett vackert ljusinsläpp och där de gyllene trägolven ger värme och glöd åt rummen. Här finns luftkonditionering, platt-TV, minibar, ett par sköna karmstolar och ett läckert badrum med handduksvärmare, diverse toalettartiklar och hårfön. 

Du kan även få ett lite större superiorrum med egen terrass eller en svit. Gemensamt för alla rum är att de är individuellt inredda med stolar, soffor, bord och målningar speciellt utvalda till varje enskilt rum.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Sa Cabana Hotel Rural y SPA. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Inomhuspool
  • Uppvärmd pool (ev. säsongsöppen)
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Carretera PalmA-Alcúdia Km 19,9
Consell

Koordinater

Latitude: 39.6766
Longitude: 2.8243

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer