Chios

Chios är Greklands femte största ö. Chios är en av de få grekiska öar som fortfarande är relativt opåverkad av turismen. Det grekiska ordet för gästfrihet är "filoxenia", och på Chios förstår man vad det betyder.

Chios är Greklands femte största ö.

Chios är en av de få grekiska öar som fortfarande är relativt opåverkad av turismen. Det grekiska ordet för gästfrihet är “filoxenia”, och på Chios förstår man vad det betyder.

Kanske blir du en av dem som åker tillbaka till Chios år efter år.
Chios fångar dig, och ger dig upplevelser och ro i själen. Ön är full av kontraster med en rik och dramatisk historia. I årtusenden har Chios varit en del av “den stora världen”. Ön har kallats “Paradiset i Öst”. Naturen är lika rik som historien, karga klippor i norr och vackra orörda stränder på västkusten. På östkusten ligger Chios Stad som är öns huvudstad med ett sprudlande folkliv, gågator, butiker, caféer, och barer. Från Chios Stad går det båtar till bl.a Aten och andra grannöar.

Längs med östkusten ligger även många andra små turistorter och de stora hotellkomplexen lyser med sin frånvaro och på stränderna är det gott om plats.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Chíos
kalender DagDag NattNatt BadBad
Januari 12°C 6°C 17°C
Februari 12°C 7°C 16°C
Mars 15°C 8°C 16°C
April 19°C 11°C 17°C
Maj 24°C 15°C 19°C
Juni 29°C 19°C 22°C
Juli 31°C 22°C 25°C
Augusti 30°C 21°C 25°C
September 27°C 18°C 23°C
Oktober 22°C 15°C 22°C
November 17°C 11°C 19°C
December 13°C 8°C 18°C
Prognos för Chíos